Mustafa Kemal Atatürk

Home/Internacional/Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk 2018-02-14T23:36:08+00:00

Project Description

Mustafa Kemal Atatürk

Reformatori dhe themeluesi i Republikës së Turqisë

Inicuar më: 1907

Reformatori dhe themeluesi i Republikës së Turqisë, Ataturku u shoqërua me masonë gjatë tërë karrierës së tij.

Gjatë luftës së pavarësisë, gjashtë nga shtatë ushtarakët e tij më të lartë ishin masonë. Ai ishte pjesë e Lozhës Veritas në Selanik, që mbikëqyrej nga Grand Orienti i Francës.

Avada WordPress Theme